HOUDINI ENGINE GRATIS

VOOR UNITY & UNREAL ENGINE

Published
maart 1, 2021

Houdini engine is nu gratis voor gebruikers van Unity en Unreal Engine.

Houdini engine is de plugin die toelaat om in een andere applicaties procedurele modellen of tools die ontwikkeld werden in Houdini, zogeheten HDA’s of Houdini Digital Assets, in te laden. Om op die manier de procedurele functionaliteiten te kunnen gebruiken bij de opbouw van een game of realtime applicatie. Zo kan je met de engine bijvoorbeeld op een procedurele manier een level invullen met bomen en begroeiing of bijvoorbeeld een schaalbare brug.

Tot voor kort was deze plugin enkel gratis voor gebruikers met een indie licentie (enkel voor bedrijven met minder danĀ $100K omzet) van Houdini. Voor gebruikers van grotere bedrijven moesten deze naast de vaste kost van Houdini zelf ook jaarlijks $500-800 per computer betalen indien ze de Houdini engine wensten te gebruiken. Dit is nu dus niet meer het geval wanneer de engine gebruikt wordt in Unity of Unreal Engine.

Het is belangrijk om te vermelden dat Houdini Engine nog steeds wel enkel werkt met HDA’s die ontwikkeld zijn met een betalende versie van Houdini. Met de gratis (apprentice) versie van Houdini ontwikkelde assets werken dus niet met de engine plugin.

Dit nieuws zorgt er wel voor dat bedrijven of ontwikkelaars die gebruik willen maken van HDA’s in Unity of Unreal Engine een HDA kunnen aankopen of laten ontwikkelen door een externe studio en hiervoor zelf geen licentie van Houdini hoeven aan te kopen.

De aankondiging van SideFX kan je op onderstaande link terugvinden.

https://www.sidefx.com/community/houdini-engine-for-unreal-and-unity/

SideFX verwijst in hun aankodinging naar 3 voorbeelden van studios die met Houdini Engine werken in de ontwikkeling van hun game. Twee hiervan zijn de belgische studios, eXiin en Fishing Cactus.

Hieronder vindt u enkele behind-the-scenes filmpjes van eXiin en Fishing Cactus.